pers

“Een roman geschreven door een dichter.” Victor Vroomkoning over De onzichtbare.

“Joep Stapel bouwt de spanning zorgvuldig op in zijn tweede roman”, die “goed geschreven” is, oordeelt de Volkskrant over De onzichtbare. Lees de hele bespreking door Lotte Jensen hier.

Interview door Geert Willems in De Gelderlander over de streek waar De onzichtbare zich afspeelt.

“Stapel neemt de lezer mee naar een mysterieuze, soms droomachtige verhaalwereld, waar je de kou in je botten voelt en waar het contrast tussen het eenzame platteland en het huiselijke leven in de stad groot is.” Lees de bespreking (****) van De onzichtbare op Hebban hier.

Zaterdag 17 september mocht ik op NPO Radio 4 het programma ‘Een goedemorgen met…’ presenteren. De uitzending is hier terug te luisteren.

“[Stapel] heeft niet veel woorden nodig om een boeiend, krachtig en overtuigend verhaal te vertellen. En als de twijfel bij hoofdpersoon Kaf meer en meer toeslaat, krijgt de roman een poëtisch, soms zelfs licht hallucinerend karakter […] Mooie, stijlvolle debuutroman die getuigt van een groot schrijftalent.” Lees de hele bespreking (****) van Kaf door Theo Jordaan op allesoverboekenenschrijvers.nl.”

“Hoe zou het leven eruit hebben gezien als ik een ander pad had ingeslagen? Dat is de vraag die deze roman stelt en op mooie wijze uiteen weet te zetten.” Lees de hele recensie (****) van Kaf op Hebban.nl.

Kaf is “een intrigerend boek” met “een aparte en beeldende schrijfstijl”, dat “meer onder de categorie art, dan onder de categorie standaardroman” valt. Hatsiekiedee. Lees de hele recensie (bekroond met 4 hartjes) op Chicklit.nl.

“‘Kaf’ zet aan tot nadenken, zaait verwarring en doet je alleszins twijfelen aan het jawoord.” 4 sterren voor Kaf in Metro België:

“Een prachtboek”. Lees de hele bespreking van Kaf op Boekenz.

Kaf is de aangename Nederlandse verrassing van 2019.” Lees de hele recensie op PlayWatchRead.

Kaf bezorgde mij veel leesplezier met aangrijpende en ontroerende momenten. Aanbevolen.” Lees de hele bespreking op Daan Leest.