expositie van kunstenaars geïnspireerd door De onzichtbare

Zo’n twintig kunstenaars van Kunstcollectief Gelderse Poort hebben zich voor nieuw werk laten inspireren door het eerste hoofdstuk van mijn roman De onzichtbare. Hun werken worden komend Paasweekend (8-10 april) tentoongesteld in het Zalmkerkje in Millingen aan de Rijn. Bij de opening van de expositie, op zaterdag 8 april om 13u, zal ik het hoofdstuk voorlezen. Er is ook muziek, van accordeonist Mark Söhngen.

De ‘challenge’ is een initiatief van kunstenaar Marjolijn Rigtering. Vlak voor publicatie van De onzichtbare heb ik in haar atelier in Millingen voor het eerst voorgelezen uit de roman, die zich voor een groot deel afspeelt op het platteland rondom het dorp aan de Rijn. Marjolijn is ook coördinator van het Kunstcollectief Gelderse Poort en omdat ze het hoofdstuk zo beeldend geschreven vond, daagde zij haar collega’s uit de tekst te vertalen in nieuw werk.

Op de Facebookpagina van het Kunstcollectief zijn al wat voorproefjes te zien – allemaal totaal verschillend, wat het nog bijzonderder maakt. De beelden die ik in mijn hoofd had toen ik de roman schreef, zijn via deze kunstenaars veruitwendigd op een manier die ik me nooit had kunnen voorstellen. Ik dank hen allemaal hartelijk, Marjolijn voorop!

De expositie is gratis toegankelijk en De onzichtbare zal er ook te koop zijn.

Waar: Zalmkerkje, Zalmstraat Millingen aan de Rijn
Wanneer: zaterdag 8, zondag 9 & maandag 10 april, 11-17u
Opening: zaterdag 8 april, 13u